فوتوفوبیا (حساسیت به نور)
فتوفوبیا یا حساسیت به نور نوعی عدم تحمل نور است. منابعی مانند نور خورشید، نور فلورسنت و نور رشتهای همگی میتوانند باعث ناراحتی شوند و معمولاهمراه با انحراف چشم یا بستن یک چشم است. سردرد همچنین ممکن است با حساسیت به نور همراه باشد.
افراد حساس به نور گاهی اوقات فقط نور شدید آنها را آزار می دهد. با این حال، در موارد شدید، هر نوری می تواند تحریک کننده باشد.
چه چیزی باعث فتوفوبیا می شود؟
فوتوفوبیا خود بخود یک بیماری چشمی نیست ، بلکه نشانه بسیاری از بیماری ها مانند عفونت ،التهاب،خراش یا ساییدگی قرنیه و یا اختلال عضلات حرکتی یا تطابقی است که می تواند چشم را تحریک کند.
اگر به نور خورشید یا حتی نور شدید داخل خانه حساس هستید، محافظهای فیلتر کننده نور که معمولا روی عینک قرار میگیردمفید هستند.
در عکس کاورهای محافظ Cocoons Sidekick نشان داده شده است که برای کار با عینک های طبی طراحی شده اند. این کاورها در پنج رنگ مختلف موجود هستند که هر کدام دارای قابلیت انتقال نور و کاهش تابش نور خاص خود هستند. متخصص مراقبت از چشم شما می تواند بهترین مورد را برای نیازهای شما توصیه کند.
حساسیت به نور همچنین میتواند نشانه بیماریهای زمینهای باشد که مستقیماً روی چشم تأثیر نمیگذارد، مانند بیماریهای ناشی از ویروس یا سردردهای میگرنی.
افرادی که رنگ چشم روشنتری دارند نیز ممکن است در محیطهایی مانند نور شدید خورشید حساسیت بیشتری به نور داشته باشند، زیرا چشمهای تیرهتر حاوی رنگدانه بیشتری برای محافظت در برابر نور شدید هستند.
سایر علل شایع فتوفوبیا شامل ساییدگی قرنیه ، یووئیت و اختلال سیستم عصبی مرکزی مانند مننژیت است. حساسیت به نور همچنین با جدا شدن شبکیه ، تحریک لنزهای تماسی، آفتاب سوختگی و جراحی انکساری(مانند لیزیک)همراه است .
فتوفوبیا اغلب در در بیماریهای آلبینیسم (فقدان رنگدانه چشم)، کوررنگی کامل (تصاویر فقط بصورت خاکستری دیده می شود)، بوتولیسم، هاری، مسمومیت با جیوه، ورم ملتحمه ، التهاب قرنیه و عنبیه دیده می شود.
برخی بیماریهای نادر، مانند اختلال ژنتیکی keratosis follicularis spinulosa decalvans (KFSD) گزارش شدهاند که باعث فتوفوبیا میشوند. و برخی از داروها ممکن است به عنوان یک عارضه جانبی باعث حساسیت به نور شوند، از جمله بلادونا، فوروزماید، کینین، تتراسایکلین و داکسی سایکلین،داروهای ضد بارداری و ضد افسردگی،داروهایی مانند آمفتامین، آتروپین، کوکائین ، سیکلوپنتولات، ایدوکسوریدین، فنیل افرین، اسکوپولامین، تری فلوریدین، تروپیکامید و ویدارابین.
همچنین زمانی که مردمک هابا قطره جهت معاینه چشم بازشده اند فتوفوبی ایجاد می کند.
در موارد زیر نیاز به مراجعه فوری به چشم پزشک دارید:
.حساسیت به نور، شدید یا دردناک است. (به عنوان مثال، شما باید از عینک آفتابی در داخل خانه استفاده کنید.)
• حساسیت با سردرد، قرمزی چشم یا تاری دید رخ می دهد یا در یک یا دو روز از بین نمی رود.
• اپتومتریست محسن شاهپری
فوتوبیا ( حساسیت به نور )
فهرست نوشتهها
- عدسی آنتی رفلکس چیست؟ مزایا، کاربردها و راهنمای خرید عدسیهای Anti-Reflective"
- عدسی فوتوکرومیک چیست؟
- معرفی مراحل خرید عینک طبی
- عیوب انکساری(Refractive errore) -نزدیک بینی(myopia)
- عیوب انکساری(Refractive errore) -نزدیک بینی(myopia) عيوب انکساري چشم
- ساختمان و اناتومی چشم
- قوز قرنیه(keratokonous) چیست و چه خطراتی برای چشم دارد؟
- نکاتی در مورد لنزهای تماس
- بررسی انواع عدسی های طبی
- تاری دید در یک چشم یا هر دو چشم
دیدگاه خود را بنویسید